Nieuws uit de fractie 9 september 2015

Het zomerreces zit er weer op voor de politiek. We kunnen weer met volle moed in actie komen om de zaken die op ons af komen door de liberale bril te beoordelen en te verwoorden.

Op 28 augustus jl. is VVD-fractielid Nikita Brameijer in het huwelijk getreden met Dido Westrik. We wensen het jonge paar veel voorspoed en gezondheid.

De VVD-fractie heeft positief ingestemd met de plannen om in Jonkersland het oude dorpshuis in te ruilen voor de buitengebruik geraakte school. Het dorp zal zelf ook de handen uit de mouwen steken om de schoolruimten geschikt te maken voor gebruik door het rijke verenigingsleven in Jonkersland.

De Talant vestiging in Beetsterzwaag had bouwvoornemens voor wat betreft bouwhoogte en situering buiten het bouwvlak. De VVD heeft aan het college gevraagd waarom zij gekozen hebben voor een reguliere vergunningprocedure i.p.v. een uitgebreide bestemmingsplanwijziging. Bewoners in aanliggende straten hadden geprotesteerd omdat zij vinden dat hun belangen en zienswijzen onvoldoende door de gemeente aandacht en recht gedaan werden. De VVD vindt dat ook natuur en cultuurhistorische aspecten en de belangen van omwonenden juist bij een uitgebreide bestemmingsplanwijziging goed tot hun recht moeten komen. De wethouder heeft overleg over deze kwestie toegezegd en zal hierop terugkomen.

Op 8, 9 en 10 september zijn er burgerparticipatie bijeenkomsten om mee te kiezen uit 4 scenario’s inzake welke bezuinigingen het beste passen bij Opsterland.

Namens de VVD-fractie,

Hielke de Vries