Terugblik raadsvergadering December 2023 & kerstgroet

Nieuws uit de VVD-fractie
December 2023


- De VVD-fractie heeft vragen gesteld aan het college of het mogelijk is om de
bestemming wonen van het leegstaande voormalig politiebureau te Gorredijk in ‘bedrijfspand’ te wijzigen. Twee ambitieuze ondernemers willen er namelijk graag een kapperszaak in vestigen en hebben mooie plannen voor het pand. Als VVD zien we dit als een mooi initiatief; we maken ook die hoek van het centrum van Gorredijk aantrekkelijk, voorkomen leegstand en bevorderen de leefbaarheid. We hebben het college daarom gevraagd of een dergelijke wijziging mogelijk is en hoe dit zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden. 


- De raad heeft unaniem ingestemd met voorstel om een voorbereidingskrediet beschikbaarte stellen voor grondexploitatie Kolderveen te Terwispel. De VVD-fractie istevens van mening dat er een spoorboekje moet komen voor initiatiefnemers voor woningbouw, om hen wegwijs te maken in het (te) lange traject om tot een succesvol initiatief te komen.


- De reactie van de VVD-fractie op de motie PvdA en D66 om een ‘regenboog-
gemeente’ te willen zijn : “Alle mensen zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig.
Bovendien hanteren we in Opsterland geen doelgroepenbeleid“. Iedereen
doet mee en deze motie zou bepaalde groepen eruit lichten. De motie kreeg geen voldoende steun van de raad maar de algehele mening was dat de discussie over dit gevoelige en moeilijke onderwerp van discriminatie meer opleverde dan de motie zou kunnen bewerkstelligen.


De VVD-fractie wenst iedereen prettige kerstdagen en alle goeds voor 2024!!
Wanda Geertsma en Hielke de Vries