Faber Wine World en VVD Opsterland - Wijnpakket actie


Faber Wine World uit Lippenhuizen heeft in samenwerking met VVD Opsterland een mooi wijnpakket samengesteld. Het wijnpakket bestaat uit 6 verschillende wijnen (4 rode en 2 witte wijnen) en is speciaal geselecteerd voor de komende feestdagen. 


U kunt een of meerdere pakketten rechtstreeks bestellen bij uw lokale VVD’er: Hielke, Hans, Wanda, Yldau, Steven, Marjan of Romy.

Of via de telefoon (06- 53546609 - Hielke) en mail (hielkedevries1952@gmail.com).


Het pakket wordt bij u thuisbezorgd tussen 17-24 december en een gedeelte van de opbrengst gaat naar de campagnekas van VVD Opsterland.

 

Inhoud wijnpakket ‘De Wijnproeverij’

 

1.     Jean Claude Mas Rouge Intense 

Licht granaatrood van kleur met paarse tinten. In de neus complexe aroma’s van pruimen, framboos tonen van hout die zich ontwikkelen naar aroma’s van zachte kruiden. In de mond is deze wijn, fruitig, rijk en rond. Zacht en goed in balans, met vers zoethout. Deze wijn kan nog 2 tot 3 jaar rijpen.

 

2.     Jean Claude Mas Blanc Elegance

Deze blend is goudgeel van kleur met groene hints. In de neus complexe aroma’s met tonen van citroen en witte bloemen, ontwikkelend naar tropische fruit aroma’s. In de mond is deze wijn fruitig, rond en zacht, rijk, goed in balans met een goede afdronk.

 

3.     Varvaglione 12e Mezzo Negroamaro

Geconcentreerde volle rode wijn met veel kruidigheid, specerijen en gekonfijt fruit in de geur. De smaak is vol, rond en zwoel met een warm karakter. De afdronk kruidig en lang.

 

4.     Varvaglione 12e Mezzo Primitivo

Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans tussen het rijpe zoete fruit, kersenjam, wat specerijen en iets cacao.

 

5.     Cigale – Classique Chardonay Viognier

Cigale Classique Chardonnay Viognier is een bijzondere blend van 50% Chardonnay druiven en 50% Viognier. Deze blend levert een zeer opvallende witte wijn op. Een gekoelde gisting die garant staat voor de zuivere frisheid van het fruit wordt afgerond met een korte houtopvoeding.

 

6.     Corterosso Trilogia di Corteviola 

Deze versie van de Sangiovese, de Corterosso Trilogia di Corteviola, komt uit Emilia Romagna aan de rivier de Rubicon, met als inspiratie de befaamde “ripasso” wijnen. Wijn waarbij een derde gedeelte van de Sangiovese traditioneel vergist. Een derde krijgt een elegante houtopvoeding en een derde van de druiven wordt gedroogd waarmee later een tweede gisting wordt geforceerd. Dit geeft de wijn een enorm krachtige maar druivige “fruitboost”. De volle smaak is fluweel en toch krachtig met overduidelijk de hint naar de gedroogde druiven, het lichte eiken en de sappige confituur.