Wanda Geertsma unaniem benoemd als VVD-lijsttrekker voor gemeenteraadsverkiezingen

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 voert Wanda Geertsma de Opsterlandse VVD aan. Geertsma is de huidige fractievoorzitter. Zij is op donderdag 4 november door de VVD-leden unaniem tot lijsttrekker benoemd.

Wanda Geertsma woont in Gorredijk met haar man en twee kinderen. De afgelopen jaren heeft zij zich als VVD raadslid met veel gedrevenheid ingezet voor het wonen en leven in de dorpen en heeft ze zich hard gemaakt voor de Opsterlandse ondernemers. Op de tweede plek staat Hans Dekker, opgegroeid in Langezwaag. Hij is vader van twee jongens en mede-eigenaar van een online marketingbedrijf. Hielke de Vries sluit de top 3. De Vries heeft nu ook namens de VVD zitting in de gemeenteraad en brengt zijn agrarische achtergrond en kennis de komende periode weer met enthousiasme in. 

Bovenin de lijst staan verder Yldau de Boer, Sebastiaan Tenhage en Robert Hol. De volledige lijst staat onder dit bericht.

‘Mooie mix van ervaren personen en nieuwkomers’

Bestuursvoorzitter Rineke Valk van het VVD netwerk Zuidoost Friesland geeft aan veel vertrouwen te hebben in de kandidaten: ‘De kandidatenlijst van de VVD Opsterland bestaat uit een mooie mix van ervaren personen en nieuwkomers die zich met veel energie willen inzetten voor Opsterland’. 

Wanda Geertsma kijkt uit naar de verkiezingen in maart 2022: ‘Ik ben enorm blij en vereerd om unaniem verkozen te zijn als lijsttrekker voor de VVD in Opsterland. Samen met een geweldig team gaan we onze gemeente nog beter en mooier maken om in te wonen, werken en ondernemen.’


Kandidatenlijst VVD Opsterland

1.     Wanda Geertsma

2.     Hans Dekker

3.     Hielke de Vries

4.     Yldau de Boer

5.     Sebastiaan Tenhage

6.     Robert Hol

7.     Marieke Breuker-de Haan

8.     Sjouke Dijkstra

9.  Steven Nienhuis

10.  Arthur Matien

11.  Henk van Noordenburg

12.  Renze Broekens

13.  Jannine Wilpshaar

14.  Rick vd Spek

15.  Rikus de Boer

16.  Jos Visser

17.  Rinse Haisma

18.  Jorine Janssen

19.  Jaap Eerdmans