Nieuws uit de fractie 21 april 2015

· De VVD fractie heeft vragen gesteld over het rapport Code Samen waarin een evaluatie is gemaakt over OWO-samenwerking (Opsterland en Oost & Weststellingwerf). Volgens het rapport zou er nog veel mis gaan doordat er geen onderling vertrouwen is, onduidelijkheid over de koers en te veel vasthouden aan de eigen status.

· De gezamenlijke fractievoorzitters hebben het initiatief genomen om het rapport ook nog eens te bespreken met de opstellers ervan.

· In de raadsvergadering van 11 mei a.s. volgt een debat over het rapport Code Samen en hoe nu verder met de OWO samenwerking.

· De VVD fractie heeft ingestemd met de benoeming van leden van een nieuwe Rekenkamercommissie. Men heeft gekozen voor een systeem van personele unie met de gemeenten Oost en Weststellingwerf. De Rekenkamer vervult een extra mogelijkheid om de raad bij te staan in haar controlerende en corrigerende taak.

· De VVD fractie heeft een motie ondersteund waarin het college wordt opgeroepen om bij de nieuwbouw op Loevestein te Gorredijk de potentiële kopers het duurzaam bouwen onder de aandacht te brengen. De VVD fractie heeft de verzekering gekregen dat het niet prijs opdrijvend mag zijn omdat ook in het huidige bouwbesluit al veel eisen van duurzaam bouwen zijn opgenomen.