Nieuws uit de fractie 4 maart 2015

Op vrijdag 20 februari zijn Anita van der Sloot en Hielke de Vries namens de VVD-afdeling Opsterland , aanwezig geweest op de afscheidsbijeenkomst van mevr. Matty Koelstra- Bakker. 20 Jaar heeft Matty Koelstra namens de VVD in de raad van de gemeente Opsterland gezeten en is ook nog vele jaren bestuurslid geweest van onze VVD-afdeling. Matty Koelstra was een zeer betrokken lid en een goed pleitbezorgster van het liberale standpunt. Indertijd heeft Matty Koelstra door deze inzet een verdienstelijke Koninklijke Onderscheiding mogen ontvangen.

Op de raadsvergadering van 2 maart heeft de VVD-fractie een aantal vragen gesteld over het Polderhoofdkanaal. Volgens de VVD zijn niet alle betrokkenen op de hoogte van de tijdelijke problemen bij twee bruggen in het PHK. Een andere onduidelijkheid betreft het risicoprofiel van het PHK-project. Wethouder Jonkman kon niet duidelijk maken aan de raad waar een risico bedrag van €47000,- voor stond. Daarmee ontkrachte de wethouder zijn opmerking dat het PHK-project waarschijnlijk binnen de financiële kaders kan blijven. Wordt vervolgd.

De VVD fractie heeft afwijzend gereageerd op een motie van de Christen Unie en CDA om de wethouder met een verkennende notitie te laten komen over Sociaal Ondernemerschap. De vrees van de VVD is dat er wellicht grote financiële risico’s aan kleven. Bovendien wordt er al bij de gemeente veel aandacht besteed om mensen via re-integratie weer aan een baan te helpen en dat geldt ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. De reactie van het college bevestigde de mening van de VVD fractie. Vervolgens heeft de CU de motie ingetrokken.

Namens de VVD-fractie,

Fv. Hielke de Vries