Nieuws uit de VVD-fractie, 12 januari 2016

De VVD-fractie wenst iedereen een goed 2016.

# De VVD heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de toekenning van 25.000 euro subsidie aan Springth . Een bedrijf die mee werkt aan een pilot om mensen die enige afstand hebben tot de arbeidsmarkt weer aan het werk te helpen.

# De VVD was benaderd door andere zorg ondernemers die wezen op mogelijke belangenverstrengeling omdat Springth een bedrijf is van de vrouw van een raadslid.

# De VVD heeft samen met de D66 vragen gesteld aan het college over de slechte verlichting bij het al grotendeels gerealiseerde nieuwe parkeerterrein Centrum Oost in Gorredijk. Uit reacties van mensen die in de donkere avonduren parkeren op dit nieuwe parkeerterrein blijkt dat er een zeer onveilige situatie is ontstaan. De wethouder zegt toe dat hij de situatie zal opnemen maar wijst ook op de ambitie van de raad om 25 % te bezuinigen op straatverlichting. Naar het oordeel van de VVD en D66 is dat een goed streven maar wellicht kan een ´slimme´ verlichting op dit parkeerterrein een oplossing zijn in de winkeluren.

# Op aandringen van de VVD heeft de wethouder toegezegd met een alternatief plan te komen plus een kosten berekening voor een uitbreidingsplan van Loevestein4 te Gorredijk, zonder 6 of 3 uitritten op de Fontein. Dit zou voorkomen dat het geldende beeldkwaliteitsplan van de Fontein zou worden aangetast, iets wat zeer tegen de belangen van de bewoners is aldaar.

# De VVD heeft ingestemd met een verklaring van geen bedenkingen voor de verdere procedure voor een chinees wegrestaurant op het industrieterrein langs de A7 en N381 , vlakbij Drachten.

#  De VVD heeft kritiek op de nota Actualisatie Kansen Benutten voor de sector Recreatie en Toerisme. De nota is te weinig duidelijk en inspirerend  zodat de teneur te veel behoudend wordt. 

 

De VVD fractie