Nieuws uit de VVD-fractie 30 -03-2016

·        Het enige punt op de agenda waar de hele avond de extra raadsvergadering over ging, was het onderzoekrapport Berenschot over integriteit in Opsterland. Aanleiding was de lobby, voor het bedrijf Springth van de vrouw van Marinus, van de inmiddels oud raadslid dhr. Sikke Marinus van Opsterlands Belang. De inbreng tijdens deze raadsvergadering van de VVD-fractie vindt u elders op deze VVD-website. 

Wethouder Kooistra  is door de VVD fractie aan de tand gevoeld over hun wetenschap over de belangenverstrengeling en de lobby voor Springth, van dhr Marinus. De uitleg en verklaring gaven geen duidelijkheid waarom de raad niet op tijd en goed is geïnformeerd over de belangenverstrengeling van Marinus.Een gezamenlijke motie van wantrouwen, van de vijf oppositiepartijen VVD, PvdA, Bas, FNP en Opsterlanders, haalde met steun van ex-coalitiepartij D66 net geen meerderheid.  

Een motie van afkeuring van de vijf oppositiepartijen, voor het hele college kreeg ook geen meerderheid. De coalitiepartijen OB, CU en CDA ( deze partij vond dat het rapport van generlei waarde door verkeerd woord gebruik (?)) vinden de uitleg van wethouder Kooistra voldoende.